IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възобнови производството на Golf

Проблемите със софтуера на модела са разрешени

Volkswagen поднови производството на новия Golf, което беше спряно заради проблем със софтуера в средата на май. Компанията е постигнала споразумение с Федералната агенция за автомобилен транспорт (KBA) да организира сервизна акция за вече произведените автомобили, съобщава вестник Handesblatt.


VW Golf


Говорител на германския производител заяви, че в Германия ще бъдат отзовани в сервизите 15 000 бройки от модела. Общо са произведени 30 000 автомобила, при които има проблем със софтуера, като останалите са реализирани на европейските пазари. При всички дефектът е в системата за спешни повиквания, която е задължителна за всеки нов автомобил, произведен в ЕС от 2018 г. насам.

Аварийният асистент трябва да гарантира, че при катастрофа или авария автоматично ще бъде уведомен центъра за контрол на движението, който на свой ред ще изпрати екипи на спасителните служби към мястото на инцидента.

Във Volkswagen сами са открили дефектния софтуер, като не са регистрирани произшествия от проблема с него. Компанията ще отстрани проблеми при произведените вече автомобили, докато тези, които ще се качат на конвейера, ще получат нов софтуер. Спирането на производството обаче ще се отрази на плановете на марката, която предвиждаше да сглобява по 4000 бройки седмично от новия Golf в завода си във Волфсбург.

Снимка: Volkswagen

0 от 500