IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen връща „Волга“ на пазара

Новият руски седан ще бъде на базата на Skoda Octavia

Руската група ГАЗ планира да възроди седана „Волга“. Според медиите в Русия, в разработката на новия модел ще участват инженери на концерна Volkswagen, като за снова на автомобила ще бъде използвана новата Skoda Octavia (A8).


Волга


В момента сътрудничеството между германския производител и компанията „Група ГАЗ“ е ограничено в производството на различни модели на Skoda в завода в Нижни Новгород. Във Volkswagen Group планират то да бъде разширено с пускането на съвместен модел.

Новата „Волга“ се сглобява на конвейера, който беше предвиден за производството на модела „Волга Сибер“. Това е последният автомобил на ГАЗ, представен под собствената марка. Въпреки, че технически новият модел ще повтаря Skoda Octavia, но ще получи собствена каросерия и дизайн. Освен това, той ще може да се похвали и с по-достъпна цена.


Волга


Новият автомобил ще бъде с по-големи габарити от Skoda Octavia, благодарение на увеличеното разстояние между двете оси. То ще позволи на увеличаване на пространството на пасажерите на втория ред седалки. Освен това, така моделът ще може да бъде се конкурира със седаните от сегмент D и E и най-вече с лидер на местния пазар Toyota Camry.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Руснаците ще ги копуват и немците не дават нищо а ще се произвежда съвместно в русия се произвеждат шкоди рабптил съм за шкода и знам че има завод в русия.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дядо Мраз ( преди 3 години )
    Да вярно е че правят груби автомобили !Ама е вярно и че последни се смяха в Берлин пред технологична Германия! Брех да му се невиди и доскоро извозваше астронавти на САЩ в космоса! Брей *** те никакви технологии нямат горките!
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Пешо ( преди 3 години )
    Кой ще копува немските Волги не е ясно.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тулупия много ги разбира-... само че не се сеща малко... Как точно германците ще си дадат последната платформа на руснаците да си правят волги а? Тулупия а малко мисъл... преди това имаше различни платформи за октамия, супърб и по-малките..
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Тулупия ( преди 3 години )
    Да беше на основата на Супърб щеше да е още по добре!?!??!?!?!Откъде да знае бай *** ,че и Супърб и Октавия са на една и съща "ОСНОВА" - платформа MQB Тулупия 2020 страната на мозъчно ограничените
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Валхалия ( преди 3 години )
    Тези, ако бяха свободна пазарна икономика нямаше стигане да имат.Уви обаче няма начин това да стане в близко бъдеще!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #9 това не е вярно - имали сме жигула на 120 000 която не е била с основен ремонт и имаше още доста преди него - очакваше се към 200 000. Друг е въпроса, че наистина тези 120 000 бяха навъртяни за над 10години :)
  • #7
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Жигули ( преди 3 години )
    Жигулата на 80 000 се правеше основен ремонт. Инак и толкова не издържаше за основен и се почваше по от ранно.. 60 000
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    do Чичо СпАМ ( преди 3 години )
    Тези Лади и Жигули нямат и 100 хиляди км навъртяни.
  • #5
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Чичо СпАМ ( преди 3 години )
    Колкото и да ги плюем, че са калпави, не съм виждал по нашите географски ширини 40 г западни автомобили, но пък все още виждам Лади, Жигули, Москвичи и т. н. т...