IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen потвърди комбито Arteon

Обновеният модел ще получи и хибридна версия

Компанията Volkswagen започна да разкри обновения Arteon, като обяви, че премиерата на модела ще се състои на 24 юни. А с показаното изображение на автомобила германският производител потвърди това, за което се говори от известно време – Arteon ще получи и версия комби.


VW Arteon


Всъщност, във Volkswagen предпочитат да наричат този вариант Shooting Brake. На европейския пазар тази версия ще се превърне в стилна и изящна алтернатива на познатото комби VW Passat, като едновременно е по-практична от стандартния лифтбек Arteon.

На снимките – като на тези от Volkswagen, така и на тестваните прототипи, които бяха заснети без никакъв камуфлаж, става ясно, че обновеният Arteon ще получи оптиката на новия Golf със светодиодна лента в решетката на радиатора, както и други козметични изменения. 


VW Arteon


Промените в интериора ще бъдат по-сериодни, като автомобилът ще получи мултимедийна система MIB3 и комплекс от електронни асистенти, представляващи автопилот от второ ниво. Той ще може да работи при скорост до 210 км/ч. От компанията обещават доработена най-вече в екологичен аспект гама двигатели, в която ще попадне и хибриден агрегат. Това ще бъде задвижващата система от Skoda Siperb iV, която развива мощност от 215 к.с.

Не е изключено заедно с комбито и лифтбека да бъде показана и R-версия на Artoen, но е по-вероятно тя да дебютира пред публика в края на годината. Твърди се, че тя ще получи двигателя на VW Golf R – 2,0-литров турбомотор с 330 к.с. Според друга версия обаче, под капака на „напомпания“ модел ще бъде поставен нов 3,0-литров V6 с 400 к.с.

Снимки: Volkswagen, Auto Express

0 от 500