IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg и Polestar правят общ автомобил

Моделът на двата шведския производителя щял да бъде „нещо невиждано“

Двата шведски производителя - Koenigsegg и Polestar, обединяват сили за създаването на „необичаен автомобил, който щял да бъде нещо невиждано до момента“. Тайнствената машина ще бъде представена на западното крайбрежие на Швеция, съобщават от компаниите.


Koenigsegg и Polestar


Koenigsegg и Polestar имате дна обща черта – и двете са от Швеция, но ако се съди по публикацията в instagram (тя е в профила на производителя на хиперколи), между марките съществуват и други допирни точки. От Koenigsegg показват предните части на два автомобила, като единият е новият четириместен модел на бранда – Gemera, а вторият е Polestar Precept Concept.

Двата модела трябваше да дебютира на автосалона в Женева тази пролет, но той беше отменен заради пандемията от коронавирус и те бяпа показани онлайн. В публикацията на Koenigsegg се казва, че „ ще видим нещо наистина завладяващо, но трябва малко да почакаме“.

В същото време на страницата на Polestar също се появи снимка, на която са показани задните части на същите тези два автомобила. Текстът под нея е сходен, като в него се казва, че премиерата на новия модел ще се състои на западния бряг на Швеция, като има и призив „Останете с нас“.


Koenigsegg и Polestar

Засега всички опити на западните автомобили издание да разберат, какво са подготвили шведските производители удрят на камък. Почти сигурно е, че това ще бъде хибриден или електрически модел (или задвижващ агрегат), който ще притежава висока мощност и впечатляващи характеристики.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 3 години )
    Китайците си напазариха акциите на Кьонигсег, сега ще си напазарят и технологията им, и най-накрая на Кристиян ще му остане спомена от времето когато е правил коли.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    полстар са китайска собственост както и волво и се произвеждат в китай