IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Формула 1 утвърдиха първите 8 старта

Шампионатът започва в началото на юли с 2 състезания в Австрия

Ръководството на световния шампионат във Формула 1 утвърди календара за първите 8 състезания от сезон 2020. Първенството стартира с две надпревари в Австрия - 3-5 юли и 10-12 юли, като те ще се проведат на пистата „Ред Бул Ринг“.


Формула 1


Следва Голямата награда на Унгария (17-19 юли), а след нея ще се проведат две състезания на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания (31 юли-2 август и 7-9 август. В средата на август ще се проведе Голямата награда на Испания в Барселона (14-16 август), следвана от състезания на „Спа“ в Белгия (28-30 август) и на „Монца“ (4-6 септември).

Ако тези 8 състезания се състоят, тазгодишното първенство във Формула 1 ще може да бъде зачетено като проведено. Първите стартове ще бъдат без зрители, като надпреварите от сериите Формула 2 и Формула 3 ще повтаря календара на Формула 1.

Календара на останалите състезания трябва да бъде публикуван съвсем скоро, като най-вероятно на още писти ще се проведат по 2 старта.

Снимка: Formula 1

0 от 500