IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият SUV на Alfa Romeo ще бъде на ток

Първият електромобил на марката ще повтаря Peugeot e208

Италианският производител Alfa Romeo подготвя първия си електрически модел, който трябва да се появи на пазара през 2022 г. Това ще бъде малък SUV, подобен на размери на Audi A2, като той ще играе важна роля в плановете за възраждане на продажбите на марката на европейския пазар, където влизт в сила нови екологични стандарти, съобщава Autocar.


Alfa Romeo SUV


Засега концернът  Fiat Chrysler Automobiles, който е собственик на Alfa Romeo, сериозно изостава при електромобилите, но сливането му с PSA Group трябва да промени това. Към момeнта Alfa Romeo не предлага електрифициран задвижащ агрегат, но в началото на 2021 г. ще е появи кросоувърът със средни размери Tonale, който ще получи хибридно задвижване.

Този модел също ще играе съществена роля, тъй като до края на годината компанията ще спре производството и продажбите на застаряващия хечбек Giulietta и така в нейната гама ще остана единствено седанът Giulia и кросоувърът Stelvio. През 2021 г. към тях ще се присъедини Tonale, а през 2022 г. и електрически SUV, което увеличава модели на марката до 4. С тях Alfa Romeo трябва да постигне целта си – продажба на 400 000 коли на година.


Alfa Romeo SUV


И ако хибридният агрегат на Tonale ще използва готова технолотия на Jeep Renegade, то малкият електрически SUV на Alfa ще бъде изграден на платформата eCMP на групата PSA. На нея в момента се базират електрически версии на моделите Peugeot 208, Peugeot 2008, Vauxhall Corsa и DS 3 Crossback.

Очакванията са, че електрическият SV на италианската марка ще получи задвижването на Peugeot e208. Това означава един електромотор на предната ос с мощност 134 к.с., батерия с капацитет 50 кВт/ч и пробег с едно зареждане около 300 км.

Снимки: Autocar

0 от 500