IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелов Mercedes-Benz GLS се превръща в алтернатива на Maybach

Промените от германското ателие Hofele Dedign излизат около 10 000 евро

Германското тунинг-ателие Hofele Dedign превърна дизелов Mercedes-Benz GLS в суперлуксозен всъдеход, който може да бъде по-достъпна алтернатива на новия Mercedes-Maybach GLS.


Ultimate HGLS


Специалистите са нарекли проекта си Ultimate HGLS, като той е на базата на версията GLS 400 d и предлага максимална персонализация на екстериора и интериора. Всъдеходът може да бъде поръчан в двуцветна окраска на каросерията, идентична с тази на Mercedes-Maybach GLS, и с хромирани многоспицеви 22-цолови джанти с подобен дизайн.

Броните, решетката на радиатора и тръбите на изпускателната решетка са от оригиналния модел. Намесата на Hofele се вижда от логото на ателието, което заменя трилъчевата звезда на Mercedes-Benz, надписите на задната стойка, на покрива на багажника и на крилете.


Ultimate HGLS


Салонът на Ultimate HGLS се отличава от стандартния всъдеход по седалки със светла перфорирана кожа Nappa с ромбовидни елементи. Таванът е от бяла алкантара, а кожа има и във вътрешната страна на вратите. Отзад са поставени разделени кресла с монитора пред тях.

По желание на клиента дизайнерите на Hofele могат да оформят салона по най-различен начин. Основното е, че за основа на проекта може да се използва всяка версия на новия GLS – от базовата 350 до топ-варианта AMG GLS 63. Това означава, че дори дизелов всъдеход може да се превърне в алтернатива на Maybach.


Ultimate HGLS


Например, готовият вече автомобил (на снимките) е на базата на версията 400 d, която разчита на 2,9-литров мотор с 330 к.с. и 700 Нм. Ако се поръча  Mercedes-Maybach GLS, клиентът няма друга алтернатива освен бензинов V8 с 558 к.с. и 730 Нм, който получава хибридна добавка EQ Boost с 22 к.с.

Друго приемущество на тунинга на Hofele e цената. Доработката на германските експерти струва 8000 евро, като вариантът с два цвята на каросерията и специални джанти е малко по-скъп. И ако се вземе за основа базовият Mercedes-Benz GLS 350 d, който в Европа струва 86 000 евро, то крайният вариант излиза около 100 000 евро. За сравнение, Mercedes-Maybach GLS излиза поне 180 000 евро.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Hofele Design

0 от 500