IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat монтира ултравиолетови лампи в Panda и 500

Италианците предлагат тройна система за защита от зарази, с филтри като в самолетите

Най-продаваният автомобил в Италия вече се предлага със специална система за обеззаразяване, съобщата Motor 1. Fiat предлага на клиентите си допълнителен пакет D-Fence (от английската дума за защита), произведен от дъщерното американско дружество Mopar.


Fiat 500 Hybrid


Системата се състои от три компонента: специален въздушен филтър, който пречи на прахови частици и алергени да попаднат в купето с външния въздух; допълнителен HEPA филтър като онези, които се използват в самолетите, който може да се демонтира и да се почиства у дома; и накрая - лампа с ултравиолетови лъчи, която дезинфекцира вътрешността на автомобила.

Учените все още се колебаят дали UV-лъчите действително убиват коронавируса, но пък е доказано въздействието им върху множество други вируси, включително онзи, който предизвика вълна атипична пневмония в Италия през 2003 година.

Засега новият пакет се предлага само за двата най-продавани модела на марката на Апенините - Fiat Panda и 500. Постепенно обаче ще бъде въведен и в останалата гама, уверяват от компанията.

Италия бе първото огнище на Covid-19 в Европа и жертва на най-паническото затваряне на икономиката от властите. По официална статистика починалите с установен вирус са 33 340, на средна възраст около 80 години.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Big ( преди 3 години )
    Единственото сигурно нещо е, че всичко ще стане по-скъпо, защото всички са яхнали вълната.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единственото положително е инфото за филтър който можеш да почистиш вкъщи, аз и сега въздушния го минавам с прохосмукачката и за пет минути е отново под капака.Това с ултравиолетовата лампа го имат някои климатици и апаратите за филтриране