IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се отказва от два дизелови модела

Версиите Kodiaq Scout и Karoq Scout отпадат от гамата на марката

Компанията Skoda спира от производство две от модификациите на своите кросоувъри. Става дума за компактния Karoq Scout и по-големия Kodiaq Scout. Първият се появи на пазара през 2019 г., а вторият – през 2017 г., припомня Autocar.


Skoda


От централата на чешкия производител съобщават, че двата модела все още са налични при дилърите на марката, но съвсем скоро ще изчезнат. Причината е ниското търсене от страна на клиентите. Тези две версии на кросоувърите са едва 2% от общия брой продадени автомобили от моделите.

Друга причина за отказа от модификациите Scout е нуждата от модернизация на дизеловите двигатели, с които те са оборудвани. За да може да отговарят на екологичните стандарти, тяхната мощност трябва да бъде намалена, а това ще ги направи още по-непопулярни сред клиентите.


Skoda


Освен това, от гамата на Kamiq отпада 1,6-литровия мотор TDI, като неговото място при обновяването на модела ще заеме нов бензинов двигател. В Skoda отчитат все по-малко търсене на дизеловите версии на своите модели и затова взимат мерки.

Фейслифтът ще засегне и Kodiaq, който вече ще се предлага единствето с автоматична скоростна кутия. От гамата на модела отпада ниво на оборуване Еdition.

Снимки: Skoda

0 от 500