IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръководство на Volkswagen одобри алианса с Ford

Съвместните проекти стартират с пикап и малък товарен фургон

Компаниите Ford и Volkswagen окончателно се договориха за сформирането на глобален автомобилен алианс още през януари миналата година, а сега ръководството на германския производител окончателно одобри споразумението.


Ford Volkswagen


Партньорството между двете компании стартира с обмен на технологии в областта на товарните автомобили – пикапи и малки фургони. След това то ще бъде разширено с сферата та създаване на електромобили и системи за автономно движение.

Първите два съвместни модела ще бъдат пикап и малък товарен автомобил за града, в чиято разработка основна роля ще играе Volkswagen. След това производителят от Волфсбург ще раздели с европейското подразделение на американския концерн последните си разработки в областта на електромобилите.


Ford Volkswagen


Партньорството между двете корпорации не предвижда размяната на акционерски капитал между тях. В момента Volkswagen е най-големият производител в Европа, докато Ford е на второ място в САЩ.

Бъдещото сътрудничество предвижда сериозна инвестиция от страна на германската компания във фирмата Argo, в която участие има и Ford. Фирмата Argo разработва изкуствен интелект и безпилотни технологии, като Volkswagen готви инвестиция от 3,1 млрд. щатски долара.

Снимки: Autoweek

0 от 500