IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци подсилиха Nissan Navara с двигател от GT-R

След доработките моторът на най-мощния пикап в света развива 1000 коня

Британската компания SB Motorsport комбинира Nissan Navara с двигателя от Nissan GT-R, за да създаде "най-добрия и най-мощен пикап в света“. Създаването му стана възможно поради факта, че всички автомобилни спортове спряха заради коронавируса. Така британците отделиха свободното си време за инсталирането на 3,8-литровия V6 двигател с двойно турбо в пикапа.


Nissan Navara GT-R


Задачата им бе улеснена донякъде от това, че и в двата автомобила двигателите са монтирани надлъжно. А и под капака на пикапа има достатъчно място за подобни експерименти. Като цяло това е всичко, което може да се каже за проекта засега, защото той е в процес на изпълнение. Така ме няма надеждни данни нито за крайните характеристики на модела, нито за външния му вид.

Макар компанията да твърди, че ще се опита да запази максимално заводския облик на Navara, по рендерите вече могат да се видят сериозни разлики. Става дума, разбира се, за пониженото окачване и аеродинамичния комплект на каросерията. Във външния вид обаче се намери място също така за спортни джанти и голям спойлер. Що се отнася до характеристиките - британците обявиха само една цифра. След доработките, двигателят от Nissan GT-R ще трябва да развива 1000 конски сили.

Още снимки - в галерията:

Въпреки всички тези трансформации, компанията иска да запази колкото се може повече от заводските функции. Това също така означава, че автомобилът ще може безопасно да се движи по обществените пътища. Времето за реализацията на проекта още не е известно, но от SB Motorsport се надяват да го завършат преди края на годината.

Снимки: SB Motorsport

0 от 500