IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи ново крос-купе

Nivus е разработен в Южна Америка, но догодина ще се появи и на пазарите в Европа

Честно казано, появата на купеобразния кросоувър Nivus в гамата на Volkswagen не може да се счита за изненада. За модела се говори от доста време, като трябваше да се уточнят някои подробности. Премиерата на автомобила е факт, като тя се състоя в Бразилия и местното подразделение на Volkswagen се опита да отговори на всички въпроси.


VW Nivus


Ако се съди по публикуваните снимки, кросоувърът запазва дизайнерския стил на марката, като едновременно с това залага на необичайна каросерия. Nivus е построен на платформата MQB-A0, ва която се базира бразилското Polo. Дължината на кросоувъра е 4260 мм, широчината – 1755 мм, а височината – 1490 мм. 

Nivus е по-дълъг от продавания вече в Европа VW T-Cross, чиято дължина е 4199 мм, но пък отстъпва като разстояние между двете оси – 2566 мм срещу 2661 мм. От компанията твърдят, че новият модел  има по-голям багажник и повече място в салона, въпреки че е по-нисък заради динамичния наклон на задните стойки.


VW Nivus


Освен това, новото крос-купе ще получи и различни двигатели от T-Cross. Засега е известен само един – 1,0-литров турбомотор със 130 к.с., докато при T-Cross се предлага и с 1,4-литров със 150 к.с. Nivus също ще бъде достъпен само с предно предаване, а освен това вероятно ще е и по-евтин от своя събрат. Базовият вариант в Бразилия стартира от 79 900 реала (13 760 евро), докато T-Cross със същия мотор струва поне 88 700 реала (15 160 евро).

Базовият Nivus ще може да се похвали с доста сериозно оборудване. В него влизат светодиодни светлини, климатик, заден парктроник, круиз-контрол, мултимедийна система, мултиволан, 6 въздушни възглавници, система за противодействие на накланянето в завой. Като опции ще се предлагат камера за заден ход, климатроник, кожен салон със специално осветление, цифров приборен панел, датчици за дъжд и други подобни системи и функция.


VW Nivus


В списъка с допълнително оборудване специално място заема адаптивният круиз-контрол, който Volkswagen за първи път предлага на автомобил от този клас, както и новата мултимедийна система VW Play. Тя не влиза в нито една от версиите, но от компанията са готови да я включат във всяко ниво на оборудване срещу допълнително заплащане.

Новото крос-купе ще излезе на пазара в Бразилия през юни, а до края на годината трябва да започнат продажбите в Аржентина. През 2021 г. компанията планира да предложи Nivus на европейските пазари, като версията за Стария континент ще се произвежда в Испания.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500