IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan загатна наследника на 370Z

Компанията започна закриване на марката Datsun (ВИДЕО)

Японският производител Nissan опроверга слуховете, че ще се раздели с моделите от Z-серия, като пусна видео със спортен автомобил. Той трябва да стане приемник на спортното купе 370Z, което се появи преди 14 години.

Във видеото машината не се вижда ясно, но се разбира, че нейната премиера ще се състои съвсем скоро. Плановете на компанията предвижда през следващите 18 месеца да покаже 12 нови модели. За радост на феновете, сред тях е и приемник на легендарния 370Z.



Самото видео носи името „ NISSAN NEXT: From A to Z“. Причината е, че премиерите на новите модели ще стартират със серийна версия на електрическия кросоувър Ariya и ще завърши със спортното купе Z.

В същото време от Nissan обявиха и съкращаване на гамата, която стартира с напускането на руския пазар на марката Datsun. Планът на марката предвижда до 2023 г. японският производител да престане да произвежда някои от старите си модели, като така ще спести сериозна сума пари.


Datsun


„Ще се съсредоточим само върху главните си модели, като постепенно ще се откажем от старите. Спираме да произвеждаме Datsun в Русия, като така ще намали предлаганите модели от 69 на 55“, се казва в съобщението на Nissan.

В Русия се предлагат два модела на Datsun - седанът On-Do и хечбекът Mi-Do, разработени на основата на Lada Kalina. 

Снимка и видео: Nissan

0 от 500