IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda увеличава гаранцията на моторите си на 10 години

Предложението важи за клиентите в няколко държави в Европа

Компанията Honda взе решение да увеличи срока на гаранция на своите двигатели в няколко държави от Европа. При това промяната ще става без цял ред уговорки и условия, съобщиха от френското подразделение на марката.


Honda двигател


В момента моторите на японския производител са с 5 години гаранция, но Honda предлага още 5 допълнително на клиентите си, чиито автомобили са регистрирани във Франция, Андора и Монако. Единственото условие е, че колата да бъде обслужвана само в официален сервиз на марката и да не е на повече от 10 години.

Гаранцията остава в сила, дори ако автомобилът смени своя собственик. Пробегът на колата също няма никакво значение, но гаранцията няма да важи за таксите, коли на полицията, медицински автомобили и превозни средства на други подобни организации. Същото се отнася и за тунингованите машини, както и за състезателни коли.

От Honda уточняват, че от предложението ще могат да се възползват собствениците не само на коли с бензинови двигатели, но и с хибридни или електрически агрегати.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До #10 Ти май не си карал хубав японски автомобил .
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    До #12 И аз имам подобни наблюдения за съжаление. Иначе винаги съм симпатизирал на Хонда, поне на повечето модели.
  • #12
    7 rate up comment 6 rate down comment
    abc ( преди 3 години )
    Маркетингов трик е. Искат 10 години обслужане при тях.Ако за ослужване вземат 600 лева(примерно), а то реално е за 300 като косумативи+1 час труд. Да не говорим за по-скъпите обслужвания - там със смяна на антифриз, сп.течност, ремъци, свещи, дискове накладки и т.н.Та 10 години по ХХХ лева стават ХХХХ лева. Че то си заслужава риска дори и всяка 10-та кола да се яви с проблем в мотора. 10 по ХХХХ лева събират достатъчно да станат ХХХХХ и да се извади един основен за ХХХХ лева. Остават бая...
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Бивш продавач-консул ( преди 3 години )
    #11 Колега , в България продават изключително малко (Хонда) , не е читав вносителя
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Любопитно ми е, какви биха били мотивите им, в България да не важи тази удължена гаранция. Но жалко, няма да разберем това, никога.
  • #9
    11 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Странно изказване, при положение, че варел е най-точното описание на японски автомобил. Дрънка, тарка и комфортът му е като на варел засилен надолу по каменист хълм. И ръждясва още преди да дойде време за втора употреба.
  • #8
    29 rate up comment 10 rate down comment
    Соичиро Сан ( преди 3 години )
    Тук бая смешници, привърженици на немски варели виждам
  • #7
    23 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #6
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Добър маркетинков трик.
  • #5
    13 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Уловката е, че до десетата година, колата така ще изгнила от ръждата, че едва ли ще се държи на гумите си. Двигателят ще е най-малкия и проблем.