IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen променя бизнес-модела при електромобилите

Колите на ток ще се продават директно от завода, а дилърите ще имат нова роля

Компанията Volkswagen се готви да продава електромобилите от новото семейство ID., без да използва дилъри. Новият бизнес-модел ще заработи с излизането на пазара на хечбека ID.3, което е планирано за лятото.


VW ID


Според германските медии, новата стратегия ще запази дилърите, но те ще имат напълно нова роля. Хечбекът ID.3, кросоувърът ID.4 и останалите модели от семейството, както и електромобилите на другите марки от концерна Volkswagen, ще се продават директно от завода на производителя.

Изборът на автомобил, а също така нужните на клиенти финансови услуги и застраховки ще се осъществяват с помощта на новия IT-сервиз “Thunder”. Дилърите ще играят роля на агенти, като те ще отговарят единствено за връзката с клиентите. В техните задължения ще влизат представянето на електромобила, консултациите, а също така и предаването на колата на купувача.

Впрочем, във Volkswagen не са измислили нещо кардинално ново. По същата схема много успешно своя бизнес води американския производител на електромобили Tesla. Именно тази компания германският производител счита за основни си конкурент за бъдеще.

Снимка: Tesla

 

0 от 500