IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI Countryman вече се предлага в 11 варианта на задвижване

Обновеният кросоувър получи и промени във външния си вид

Второто поколение на MINI Countryman сериозно обновяване, като промените по кросоувъра в сравнение с предшественика му са не само във външния вид, но и под капака. Сега моделът се предлага в 11 различни съчетания на двигатели и трансмисии.


MINI Counrtyman 2021


На външен вид обновеният Countryman може да бъде разпознат по хромираната решетка на радиатора, предната броня с вертиакални въздухозаборници, а също така и по обновената предна оптика, която е светодиодна дори в базовото ниво на оборудване. Като опция са достъпни задни LED-светлини с рисунка във вида на британското знаме.

Промените в салона също не са малко – появил се е цифров приборен панел с диагонал 5 инча, има черни декоративни елементи, покрити с гланц, както и обшит с кожа мултиволан.


MINI Counrtyman 2021


Силовите агрегати са сериозно преработени, като бензиновите са получили нова система на впръскване на горивото, а дизелите, чиято мощност е в диапазона от 116 до 190 к.с., са ставали по-екологични. Базовата версия е с бензинов турбомотор с 3 цилиндъра, като развива 134 к.с., а мощността на 2,0-литрови двигател е 176 к.с. - с 14 к.с. по-малко от предишния Countryman.

Хибридната модификация разчита на комбинация от бензинов двигател и електромотор със съвкупна мощност от 220 к.с. Тя получава батерия с капацитет 9,6 кВт/ч вместо досегашната със 7,6 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридния вариант отнема 6,8 секунди, като смесеният разход на гориво е около 2,0 л/100 км.

Още снимки - вижте в галерията:

Обновеният кросоувър е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия, 7-степенна роботизирана Steptronic с два съединителя, 6- или 8-степенен автомат. Последният се поставя по желание на клиента на версиите Countryman ALL4 и Cooper D Countryman ALL4, а като цяло за обновения модел се предвиждат 11 варианта на съчетание на мотор и трансмисия.

Снимки: MINI

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Sas ( преди 3 години )
    И 50 да и сложат пак ще си остане същия нелош, но неоправдано скъп имиджов модел, който много малко хора ще си купят. Х1 със същата техника излиза на същата цена, но е много по практичен и по луксозен автомобил.