IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Kia Rio – „мек“ хибрид и нова скоростна кутия

Всички двигатели на модела са модернизирани

Сегашното поколение на Kia Rio излезе преди 4 години и логично дойде времето за неговото обновяване. То е засегнало предимно задвижващите агрегати, докато промените във външния вид са минимални.


Kia Rio 2021


Все пак трябва да се отбележи стеснената решетка на радиатора, както и включването на светодиодната оптика в базовото оборудване. Предлагат се нови и цветове на каросерията, а в салона е поставена нова мултимедийна система с 8-инчов дисплей. Тя има достъп до голям брой онлайн-сервизи и възможност за свързване с Bluetooth с два смартфона наведнъж.

Измененията в гамата двигатели са доста по-сериозни, като всички бензинови мотори са преработени и е добавена „умерена“ хибридна система. Модернизацията е направила агрегатите по-икономични, като мощността им не е променяна. 


Kia Rio 2021


Най-слабият от тях е 1,2-литров, развиващ 84 к.с. и 118 Нм. Следва турбомотор с 3 цилиндъра, който в базовия си вариант разполага със 100 к.с. и 172 Нм, а форсираната версия има 120 к.с. и 200 Нм. Според представители на Kia, благодарение на използването на стартер-генератор вредните емисии при двигателите са намалели с 10%.

Скоростните кутии са 5- и 6-степенна механична, както и роботизирана със 7 предавки. Версията с мек хибрид получава „интелигентна“ трансмисия iMT, която е нещо средно между механична и роботизирана кутия с ръчно превключване на предавките, но с електронен съединителя (педалите при това Rio си остават три).

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Kia

0 от 500