IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автосалон в Женева няма да има и догодина

Организаторите на изложението отказаха условията на властите

Едно от най-големите автомобилни изложения в Европа – това в Женева, няма да се състои и през 2021 г. Организаторите на автосалона (Фондът GIMS) понесоха огромни загуби – около 11 млн. швейцарски франка, след отлагането му през тази година заради пандемията от коронавирус и сега търсят начини за финансиране.


Женева автосалон


Фондът се обърна към властите в швейцарския кантон на Женева за финансова помощ, като получиха одобрение за кредит в размер на 16,8 млн. франка. Получаването му обаче е свързано с редица условия, като най-важното от тях е – изложението да се проведе през 2021 г.

Властите в кантона искат не само да помогнат на организаторите, но и да спасят най-голямото международно събитие в Швейцария. През 2019 г. изложбата привлече повече от 600 000 посетителите и почти 10 000 представители на медиите. Икономическата изгода от провеждането му се оценява на 200 млн. франка.

В същото време обаче представителите на Фонда GIMS не са съгласни с провеждането на салона догодина. Те смятат, че на автомобилните производители няма да им е до мероприятия от подобен мащаб, тъй като ще се борят с последствията от коронавируса. Вече се проведени разговори с някои от водещите автомобилни компании, които също са на мнение, че изложбата трябва да бъде отложена за 2022 г.

Освен това, организаторите не са съгласни с искането на властите изложбата да бъде поверена на външни организации. Затова и Фондът се отказва от предложения му кредит, а това означава, че и догодина изложение в Женева няма да има.

Снимки: Automedia.bg


 

0 от 500