IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показва, как се произнася правилно името на компанията

Баварският производител слага точка на споровете за названието (ВИДЕО)

Явно на хората в BMW им е писнало да слушат неправилното произнасяне на името на марката. И затова от компанията публикуваха кратко видео, в което се показва как е правилно да се произнесе съкращението BMW на немски език.


bmw


Със сигурност мнозина знаят какво точно означава BMW. Това е съкращение на словосъчетанието Bayerische Motoren Werke AG, което в превод означава „Баварски моторен завод“. В името е използван географския произход на бранда, който е основан на 7 март преди 104 години.

Много пъти сме чували различни начини за произнасяне на абревиатурата BMW, но накрая автомобилният производител реши да постави точка на споровете и да покаже на света, как трябва да се произнася името на марката.



Вероятно, това е най-краткото видео, което някога е публикувано, но то е напълно достатъчно. Мъжът ясно произнася името BMW на немски, а не на английски. И именно това е разликата. Например, на английски буквите се произнасят B, M и W, което звучи като „Би Ем Дабъл Ю“, докато на немски звучи „Би Ем Ви“.

Видео: BMW

0 от 500