IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на AMG застава начело и на Aston Martin

Назначението на Тобиас Мьоерс ще укрепи връзките между двете компании

Компанията Aston Martin се оказа в много трудно положение заради коронавируса. Тя търпи сериозни финансови загуби, а котировките на акциите й падат непрекъснато. По данни на Financial Times, инвеститорите в компанията бият тревога и готвят радикални промени в ръководството.


Aston Martin

Основната от тях ще е смяната на изпълнителния директор Анди Палмър, който се занимава с оперативното ръководството на компанията през последните 6 години. Неговото място ще заеме Тобиас Мьоерс, който в момента ръководи подразделението Mercedes-AMG. Според информациите, Мьоерс е експерт по привличане на инвестиции и на него се дължат успехите на AMG през последните години.

За смяната на Палмър настоява канадският милиардер Ланс Строл, който наскоро придоби 20% от акциите на Aston Martin. Това му позволи да стане председател на Борда на директорите на британския автомобилен производител.

Назначението на Мьоерс начело на марката ще засили връзките между Mercedes-Benz и Aston Martin. В момента британците използват за своите модели двигатели на германския производител, но сега вече ще имат достъп и до други технологии, особено върху такива, разработени от спортното подразделение AMG.

От Aston Martin засега предпочитат да не разкриват подробности, но признаха, че е напълно възможно да има промени в управлението. Самият Анди Палмър отказа коментар.

Снимки: Motor1

0 от 500