IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce продава играчка Cullinan на цената на нова Corolla

Направата на пълното копие на кросоувъра в мащаб 1:8 отнема 450 часа

Компанията Rolls-Royce разкри цените на кросоувър-играчка Cullinan, направен в мащаб 1:8. За модела с всички детайли от оригинала, чиято направа отнема на специалистите на марката 450 часа, трябва да се платят между 17 000 и 27 000 долара. За тези пари в САЩ може да се купи чисто нова  Toyota Corolla.


Rolls-Royce Cullinan 1:8


В Rolls-Royce сравняват играчката с произведение на изкуството, като твърдят, че тя се сглобява, боядисва и полира на ръка – точно както и истински кросоувър. Клиентът може сам да конфигурира външния вид на автомобила, са избере цветове на каросерията и интериора, да персонализира материалите за салона и да избере дори шевовете на седалките.

Максималната детайлизация засяга не само каросерията и салона. Под капака е поставено точно копие на 6,75-литровия V12, а във вратите има мини-чадъри. Напълно е повторена светодиодната оптика на оригиналния Cullinan. Самата машина не е никак малка – дълга е 70 см, а с кутия дължината достига метър.

Още снимки - вижте в галерията:

Направата на една играчка отнема 450 часа, което е повече от половината време, нужно за сглобяването на оригиналния Cullinan. Базовият вариант струва 17 100 долара, а максимално персонализираният – 32 675 долара. За сравнение, базовата Toyota Corolla в Щатите стартира от 19 600 долара.

Снимки: Rolls-Royce 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    В музея на Мерцедес имаше едни такива "моделчета" които струваха по 10-15-20 хил. ево и нагоре. Размера... нещо от рода на 40-50 см.Не знам защо бяха толкова скъпи, но си ги продаваха. Това беше, преди 7-8 години.