IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се отказва от Megane

Компанията ще насочи финансирането си към други модели

Бъдещето на Renault Megane е под въпрос, разкриха от ръководството на френската компанията пред Auto Express. Моделът е на пазара от 1995 г., но спадът на продажбите и фокусирането върху разработката на електрически превозни средства вероятно ще доведат до отказ от неговото развитие за бъдеще.


Renault Megane


Според главния дизайнер на Renaut – Лорънс ван дер Акер, в момента шефовете на компанията обсъждат възможността, разходите за разработка на Megane да бъдат използвани за разработката на други модели.

„След като започнем да увеличаваме гамата си от електромобили, неминуемо някои от сегашните модели ще бъдат спрени, защото няма как да си позволим да работим върху всичко това едновременно. Сегментът на Megane е подложен на огромен натиск и ние трябва да насочим парите си там, където е бъдещето на пазара“, обясни дизайнерът.

Продажбите на Megane намаляват непрекъснато от 2010 г., когато в Европа бяха продадени 465 732 бройки от модела. 10 години по-късно резултатът е 209 845 продажби, като на някои пазари спадът е огромен. Във Великобритания, например, през 2020 г. са продадени 2699 бройки срещу 58 994 от VW Golf.

Снимка: Auto Express

0 от 500