IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat иска да отвори заводите в Италия още другата седмица

Синдикатите настояват работниците да са на метър един от друг и да им се мери температурата

Групата FCA Fiat-Chrysler преговаря с италианските синдикати за мерките за безопасност, при които заводите й в страната да бъдат отворени отново. Това може да стане най-рано на 13 април, когато изтича срокът на наложените от италианското правителство извънредни мерки. Те могат да бъдат удължени, но последните данни за коронавирусната пандемия показват, че вирусът е в отстъпление в Италия.


Fiat Мелфи

Синдикатите настояват работниците в Мелфи и другите заводи да са на един метър разстояние един от друг

Мерките, за които настояват синдикатите, са промяна в работните смени и пренареждане на поточните линии, така че да се спазва еднометрова дистанция между работниците. Препоръките на Световната здравна организация обаче са за минимум 1.80 метра. При всички случаи изпълнението на тези предложения в заводите ще намали производствения капацитет.

Профсъюзите настояват също на работниците да се осигуряват маски, ръкавици и да им се мери редовно температурата. Те държат също на честа дезинфекция на работните повърхности. Според говорителя на синдикатите В. Апетино компанията е декларирала готовност да изпълни исканията. Организациите са направили същите предложения на Ferrari, CNH Industrial и на производителя на компоненти Magnetti Marelli.


Fiat 500-e

FCA планира първо да съживи производството на най-доходните модели: на новия електрически Fiat 500e и на Jeep Compass и Renegade

Заводите на концерна в Италия са затворени от средата на миналия месец, когато правителството на Джорджо Конте обяви пълна карантина. Сега Fiat и синдикатите се надяват до идния уикенд да отворят поне трите най-печеливши завода: в Мелфи в южна Италия, където се прави Jeep Compass; в Атеса в централна Италия, който произвежда лекотоварните модели; и заводът Мирафиори в Торино, където върви подготовка за производството на новия изцяло електрически Fiat 500. В тези три завода са заети около 10 000 от общо 55-те хиляди служители на Fiat в Италия.

 

0 от 500