IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пусна часовник с W16 двигател

Ръчното устройство струва колкото нов McLaren 720S (ВИДЕО)

Какво може да впечатли богат човек, който притежава хиперкола Bugatti. Той би трябвало да има всичко, но маркетолозите на френската марка мислят по друг начин. В резултат на това Bugatti представи ръчен часовник на стойност 280 000 щатски долара, в който е вграден миниатюрен работещ W16 двигател.


Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon


С него компанията отдава почит на хиперколата си Chiron, тъй като поставеният в часовника двигател е копие на мотора, задвижващ този автомобил. И със сигурност, това е най-оригиналният начин на притежателя на часовника, да демонстрира пред света, че е неприлично богат. 

Стъклото на хронографа е от сапфир, като под него са поставени 4 „амортисьора“. Ако бъде натиснат десния бутон, коляновият вал се преобръща, а малките бутала започват да се люлеят свободно. Часовникът има и „запас от гориво“, който му позволява да работи 60 часа без навиване.



Общият брой на детайлите е 578, като направата и сглобяването им е отнело година. Двигателят е поставен в сложна конструкция с корпус от черен закален титан, като размерите му са 54 на 44 мм. Впечатляваща е и цената на Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon, както се казва устройството. За тези 280 000 долара може да се купи британската суперкола McLaren 720S. 

От друга страна, ако можете да си позволите 3 млн. долара за покупка на Chiron, то вероятно няма да усетите липсата на тези 280 000 долара, похарчени за часовник.

Снимки и видео: Bugatt

i

0 от 500