IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двата нови модела на Koenigsegg излязоха на пистата

Коронавирусът обърка грандиозните планове на шведската компания

Основателят и собственик на Koenigsegg – Кристиан фон Кьонигсег, имаше огромни планове за автосалона в Женева, в който компанията му участва редовно. През тази година обаче тя трябваше да има две грандиозни премиери – първата хиперкола от клас „гран туризмо“ и най-бързият модел в историята на бранда. Епидемията от COVID-19 обаче попречи на публиката и медиите, за видят двете  коли наживо.

В крайна сметка, Gemera, и Jesko Absolut все пак бяха показани онлайн, но хората видяха само няколко снимки от студио, като и скици на двата автомобила. Сега от Koenigsegg предоставят снимки на колите, направени на писта, като идеята е да обием още по-ясна представа – както за техния дизайн, така и за възможностите им.

Вижте снимки на Koenigsegg Gemera:


Gemera е първият Koenigsegg с два еда седалки, който трябва да стане и най-масовият модел на марката. Поставеният между осите 2,0-литров двигател работи на етанол и развива 600 к.с. Още 500 се осигуряват от 3 електромотора. Това означава и ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди, което не по силите на нито една кола със салон за четирима.

Вижте снимки на Koenigsegg Jesko Absolut:


На свой ред Jesko Absolut е новият претендент за най-бърз сериен автомобил на планетата. Той развива мощност от 1625 к.с., като дори в компанията-производител не са нясно каква скорост може да развие. Компютърните разчети прогнозират 532 км, като в  Koenigsegg са на мнение, че никой на света не може да построи нещо по-бързо.

Снимки:  Koenigsegg

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    По картинки много ме кефят. Но се оказва, че да се правят спортни автомобили не е лесна работа. Все още колите произведени от малки фирми не могат да се мерят със големите - не могат ад направят 5 обиколки без да се счупят. Koenigsegg му чакаме времето от някоя сериозна писта. Иначе Топ Гиър ги накараха да сложат спойлер на стария модел. За сега за мен са като Pagani - хубава само на снимка. Много бърза на писта ако направиш добро време в първите две обиколки защото на третата се чупи.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Умно ( преди 3 години )
    С този двигател при Gemera шведите елегантно са решили проблема с шофирането в нетрезво състояние: ако ти се пие, няма да можеш да караш; ако трябва да пътуваш, няма да ти остане за пиене...
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Красота! Не само най-бързите, но и красиви, а не като онзи толуп Бугатито с 10 турбини и тегло на бременен хипопотам (и на визия го докарва).