IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли една от най-грозните коли в света да изглежда добре?

В този си вид Pontiac Aztek действително привлича внимание

Американският кросоувър Pontiac Aztek, както и италианският Fiat Multipla са  са начело на почти всяка класаия за най-грозните коли на планетата. Колкото и да е странно, този автомобил е издигнат в култ и има голям брой фенове, благодарение на участието си в сериала „В обувките на Сатаната“, където това е колата на главния герой Уолтър Уайт.


Pontiac Aztek


Оказва се, че машината може да изглежда добре, като в случая заслугата е на студиото Abimelec Design, което представи своето виждане за Aztek. Автомобилът е получил името Trans Am, като може да се похвали със стилен и дори до някаква степен дързък външен вид.

На скучния заводски дизайн на кросоувъра на Pontiac съответства и неговият оригинален двигател. Това е 3,4-литров атмосферен V6 с мощност 185 к.с., който се съчетава с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема около 11 секунди, което също донесе много критики по адрес на автомобила.


Pontiac Aztek


Затова и създателите на този шедьовър са заложили на съвременен турбодвигател. Те са избрали 2,7-литров мотор на Chevrolet, който развива 310 к.с. и се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Сега обаче остава да се намери някой, който да превърне този Aztek в реалност, което е малко вероятно.

Снимки:  Abimelec Design

0 от 500