IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо японците закриват гумите си с дъски?

Причината за този странен навик е космата заплаха на четири крака

Тези, които са посещавали страните от Източна Азия, сигурно са обърнали внимание на това, че в някои градове шофьорите масово закриват колелата на колите си с дъски. Най-често това може да се види в Япония и Китай. Съвсем очевидно е, че тази практика се е появила поради някаква причина. Всъщност, всичко е просто. Решението им е продиктувано от "космата заплаха".


Япония - предпазване от кучета


Шперплат, дъски, части от маси, седалки от столове - какво ли не използват азиатските шофьори, за да закрият колелата на своите автомобили след като ги паркират. Изглежда много странно, но за това си има причина. Работата е там, че в тези страни има много кучета. Най-вече бездомни, чийто брой в някои градове може да ужаси европейците. Сега нека си припомним какво прави всяко куче? Точно така - маркира територията си.


Япония - предпазване от кучета

 

За маркиране на територията кучето използват обекти, стърчащи от земята: дървета, камъни, стълбове, ... колела на автомобила. Животните непрекъснато се състезават за територия и се опитват да прекъснат „маркировката" на другите със своя. Вероятно няма нужда да напомняме как точно мъжкото куче прави това, нали? А сега си представете друг важен момент, а именно - времето.


Япония - предпазване от кучета
 

В много градове в Източна Азия е горещо и влажно почти през цялата година. При средна температура от + 20-30 градуса по Целзий екскрементите на живите същества (включително на кучетата) започват да смърдят. Така, ако колелото на автомобила е маркирано от поне три кучета, след няколко часа от колата ще се носи такъв "аромат", че ще е трудно човек да бъде наблизо, дори да седи в автомобила. Ето защо шофьорите, оставяйки колата си на паркинга, закриват колелата с дъски, за да осигурят поне някаква защита. И на сутринта изхвърлят предпазното средство на боклука, ако е било маркирано.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 10 rate down comment
    ллл ( преди 3 години )
    Ееее мислех ги за по умни японците..Има си препарат бе...който разгражда урината и премахва миризмата и ...пръскаш си със спрейчето ако са маркирали гумата и си готов.
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    партенка ( преди 3 години )
    регистрационните номера са китайски (сини) вижда се джип грейт уол и китайски буик(има доста).не видях такава мода, но съм бил само в шанхай, далиан и хонг конг ,което не е баш китай. не ме учудва за там, но в предвид колко смърди по китайските пазари препикана гума е бял кахър. в корея също е възможно, те са особена нация- много хайтек, но леко мизерни. там си лепят едни сини гумички по вратите на колите.странно. другото нещо което не видях в Япония е корейска кола..
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Цветан Руменов, коронавирусът ли те е хванал или друго заболяване? Абе бива ли такава простотия да се пишат подобни глупости! То и да си *** и не добре с главата ще обърнеш внимание, че колите не са с японски номера и генерацията е лява, а не дясна, както е в Япония. Сигурно и това не го знаеш. От де ви намират такива комедианти не ми е ясно? Някой от улицата да хвана ще се справя по-добре от вас!
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Авторът се е объркал яко. Никъде в Япония няма такива изпълнения.
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Партенка ( преди 3 години )
    Никъде в Япония не съм виждал такава глупост.. а и номерата на колите от снимката са китайски. Не вярвам ,че Японец ще остави кучето си да причини такова нещо на чужда кола,абсурд там респекта към дргите е на съвсем друго ниво. Както е и пълен абсурд да видиш и бездомно куче... както и фас или хартийка. За 2 пъти по 4 месеца в доста Японски градове не чух някой да надуе клаксона, не видях една ожулена кола или пък някой да паркира където му падне
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Аз си "маркирам" гумите сам и кучетата не смеят да ги пипат :)