IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MAXIMUS 1000 показа мощта си в пустинята

Вижте как бруталният Hennessey Jeep Gladiator пори пясъчните дюни (ВИДЕО)

Легендарното американското тунинг студио Hennessey представи модифицирания си пикап Jeep Gladiator, наречен MAXIMUS 1000, през май миналата година. Специалното издание бе ограничено до 24 бройки. След като произведе четвърти си пикап, тунерите го изпратиха в пустинята, за да покажат как ще се справи с пясъчните дюни.


Hennessey MAXIMUS 1000 Jeep Gladiator
 

Видеото от този "тест" се оказа доста интересно и завладяващо, чак до последната секунда. Създава се впечатлението, че пикапът не се подчинява на законите на физиката и може да се извисява над дюните. Тези възможности на MAXIMUS 1000 се дължат на факта, че Hennessey значително подобри неговото "сърце". По-специално, пикапът получи 6.2-литров двигател Hellcat V8 с мощност от 1000 к.с. и 1650 Нм въртящ момент. Моторът работи в съчетание с 8-степенна автоматична трансмисия, а задвижването е на четирите колела.



 

Освен това пикапът получи адаптивно окачване, което позволи просветът да бъде увеличен до 150 мм, както и фирмени 20-цолови джанти, "обути" с офроуд гуми BFG KD. Тунерите пипнаха и изпускателната система, която сега е изработена от неръждаема стомана. Цената на пикапа MAXIMUS 1000 е 225 000 долара. Той се продава с пълна 3-годишна гаранция и е достъпен за поръчка в Hennessey или от оторизираните дилъри на Jeep.

0 от 500