IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Самоделните маски забранени за германските шофьори

Мнозина от тях се опитват по този начин да се скрият от камерите по пътищата

В условията на пандемията от новия коронавирус, шофьори от различни страни си задават един доста логичен въпрос - може ли да управляват автомобила си с медицинска маска? Оказа се, че в Германия, например, в това отношение има нюанси.


Немец с каска
 

Сайтът на сп. Spiegel посочва, че в Германия шофьорът трябва да се грижи не само за здравето си, но и за това да остане разпознаваем - както за другите водачи, така и за камерите по пътищата. Адвокатът от Хамбург - Даниела Милхен, обяснява, че това правило важи за шапки, бижута, слънчеви очила и дори грим, а не само за маски.

В Германия няма специално правило, регулиращо носенето на маски от участниците в движението. Стандартните маски, които се продават в аптеките, не повдигат въпроси, тъй като покриват лицето по-малко от половината. Но за носенето на самоделни и импровизирани маски шофьорите могат да отнесат глоба от 60 евро. Освен това, обяснява германският юрист, медицинският аксесоар не трябва да ограничава обзора на водача. На първо място, това се отнася за лицата, които шофират с очила.

0 от 500