IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го изцяло променения дизайн на Polestar

Дъщерната марка на Volvo показа в детайли бъдещия революционен модел З (ГАЛЕРИЯ)

Отмяната на автомобилното изложение в Женева на фона на пандемията COVID-19 принуди много производители да пренесат запланираните си премиери в Интернет. Така направи и брандът Polestar, който в края на февруари разсекрети доста ефектния си концепт Precept. Тогава бе съобщено, че това е първият пример на новия корпоративен стил, но сега стана ясно, че моделът изпълнява по-конкретна задача.


Polestar Precept
 

Ръководителят на дизайнерския отдел на шведската марка Максимилиан Мисони разкри пред Motor, че Precept не само дава обща представа за новата философия на дизайна на бранда, но е и предвестник на следващия му производствен модел - Polestar 3. "Тройката" обаче няма да бъде седан, а кросоувър. Самият дизайнер нарича предстоящия нов модел аеродинамичен всъдеход. Въз основа на това може да се предположи, че автомобилът ще бъде по-скоро във формата на доста популярните напоследък крос-купета.


Polestar Precept
 

В допълнение към подчертаните аеродинамични очертания на каросерията, Polestar Precept е интересен със своята предна част с новата интерпретация на оптиката "чука на Тор" и скритите радари и камерата за автопилота, както и с новия драйвърски интерфейс, разработен съвместно с Google. Според Мисони това сътрудничество е най-важното в интериора на концепта. Съдейки по всичко това, явно 12,5-инчовият приборен панел и 15-инчовият сензорен екран на информационно-развлекателната система ще бъдат "прехвърлени" на Polestar 3 без никакви промени.


Още снимки - в галерията:


 

Премиерата на електрическия кросоувър трябва да се състои в края на следващата година. Доскоро за основен негов съперник бе сочен Tesla Model Y, но до дебюта му на пазара трябва да се появят други конкуренти. В момента моделната гама на бранда се състои от плъг-ин хибридното купе Polestar 1 и напълно електрическия лифтбек Polestar 2. Последният едва наскоро бе качен на поточната линия в Китай. Най-вероятно Polestar 3 ще получи същата платформа, която е и в основата на по-младите модели на Volvo и на тези на Lynk & Co. Засега обаче официално не са публикувани никакви характеристики на бъдещия кросоувър.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Третият, ако е Полстар 1, да, но тази грозотия, категорично не! Най-добре едно Волво ес90 дълга база да ми подарят. На него най-много бих се зарадвал.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до #5 ( преди 3 години )
    Не, човек, реалист съм. А дали съм чисто финансово беден - това е друга тема. Няма значение...
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #4 ( преди 3 години )
    Личи си, че си беден и по душа, освен чисто финансово погледнато.
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    не съм първият ( преди 3 години )
    Това ако ми го подари някой, ще търся начин венага да го продам - къде ще го паркирам /да не му присадят крилца джамбазите/, къде ще го зареждам, къде ще го потдържам. А Каско-то кой ще го плаща?.... Те айде, може да ми го подарят, пък аз да му мисля как ще го продавам! И вярно ще се налага да се спи вътре, ама не от радост, а от трвоги, дали на сутринта ще си е на мястото... Абе да ми го подаряват, пък нищо че е грозно.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първият, ако ти го подари някой, ще спиш в него от радост...
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Красота
  • #1
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Грозотия.