IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin ще става „британското Ferrari”

Компанията намалява броя на моделите, но ще увеличи цената им

Не е тайна, че Aston Martin изпитва доста трудности в последно време, но след последните инвестиции, които получи, нещата би трябвало да се оправят и компанията да се превъне в „британското Ferrari”, съобщава Autocar.


Aston Martin


Канадският милиардер Лорънс Строл, който е собственик на отбора Racing Point F1, купи 16,7% от Aston Martin за 224 млн. щатски долара и беше назначен на изпълнителен директор. Той смята да направи промени, като основната е производство на по-малко автомобили, които обаче да се продават с по-голяма печалба.

Според генералния директор на Aston Martin – Анди Палмър, през миналата година компанията е произвела 5800 автомобила, но през тази година техният брой ще бъде намален. Британската марка ще последва икономическия модел на Ferrari, като ще предлага на клиентите сами да изберат оборудването на автомобила и ще чакат определено време, докато тя бъде произведена. Палмър уточнява, че квотата за поръчки за 2020 г. е запълнена. 

Освен излизането на кросоувъра DBX, в Aston Martin имат и доста идеи за автообили със средно разположение на двигателя. Компанията подготвя пускането на Valkyrie през 2020 г., на Valhalla през 2022 г. и на нов Vanquish през 2023 г.

Снимка: Aston Martin

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Ха ха. Значи взимат двигател, скоростна кутия, мултимедийна система и цялата централна конзола от Mercedes AMG GT, слагат ги в по-тежка кола и искат повече пари. Струва ми се, че надценяват стойността на произведено в Англия