IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще прави седани поне до 2025 година

След това обаче положението може да се промени

Засега BMW ще продължи да разработва, произвежда и съответно продава спортни седани, но това положение може да се промени, заяви главният дизайнер на баварската компания Домагой Дукец, цитиран от Autoblog.


BMW


Дукец беше помолен да коментира твърдения, според които BMW постепенно ще се откаже от развитието на седаните, за да съсредоточи усилия върху всъдеходи и кросоувъри, които се търсят все повече на пазара. Според дизайнера, отказването от познатите автомобили с 4 врати не е правилно, тъй като „кросоувърът е кола за всеки ден, а седанът съществува за показване пред света“.

Експертът обаче призна, че за седаните настъпват все по-тежки времена, затова на BMW ще се наложи да прави по-елегантни, по-необичайни и по-комфортни автомобили. Според китайските клиенти на марката, именно това ще бъде решаващ фактор в борбата за оставането на седаните на пазара.

Топ-дизайнер обаче призна, че в BMW обмислят намаляване на броя на предлаганите седани, защото интересът към тях спада. В компанията ще продължат да изучават потребителското отношение към този тип автомобили до 2025 г. и ако се окаже, че те носят загуби, ще отпаднат от гамата на производителя от Мюнхен.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всички паркетници изглеждат като надувани от преял с чесън гайдар. Леката кола има стил, имидж
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Дано да може, че напоследък нещо....
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    модата ... ( преди 3 години )
    за това е мода - ден до пладне и се променя!седаните са вечни!
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Не съм съгласен че седан изглежда по-добре от лифтбек при затворен багажник могат да изглеждат 1 към 1 и е интересно защо луксозните марки не правят лифтбеци а предпочитат да продават комбита
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Така е, но в момента модата е друга. От практична гледна точка и като визия за мен най-добре е луфтбек. Имам такъв и пространството е доста повече от седан или хечбек доближавайки се до комби и в същото време изглежда много добре. Единствено седан изглежда по-добре от луфтбек, но пък там трябва да направиш голям компромис с товарното отделение.
  • #1
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 3 години )
    Формите на един SUV никога не могат да се сравнят с изтънчените пропорции на едно купе или седан.