IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia премахва границата между седан и кросоувър

Новият модел ще използва платформа на бранда Genesis

Корейският производител Kia разработва напълно нов автомобил, става ясно от  видеоконференция с участието на ръководството на компанията. То разкрива, че този модел ще съчетава в себе си елементи от кросоувър и седан.


Kia CV


Засега е известно само, че новото превозно средство е получило абревиатурата CV за вътрешно ползване. То ще бъде изградено на платформа, която в момента се използва за автомобилите от премиум-марката Genesis с електрическо задвижване.

Що се касае до техническите характеристики на новия модел, то вече се знае, че той ще изминава до 500 км с едно зареждане. За напълването на батериите до 80% ще се нужни само 20 минути. Голямата интрига обаче е свързана именно с външния вид на автомобила, като дизайнерският екип на Kia е получил за задача да премахне границата между кросоувър и седан.

Премиерата на модела е предвидена за 2021 г., като най-вероятно електромобилът ще дебютира на автосалона в Женева.

Снимка: Kia 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мар ( преди 4 години )
    ТЕЦ-овете ще бълват здраво, 4 такива бегачки ще консумират при заряд 1MW(1000kW, или 100 хил. led крушки по 10W) поне за първите 20 минути... А как ще се натовари електропреносната мрежа... Цялата зелена линия се обезсмисля. Да, софиянци ще дишат чист въздух заради електричките, а гълъбовци ще дишат дима от изгорения италиански *** ;(
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    400 км за 20 мин звучи много, но е постижимо. Ако вземем отличниците по ефективност, говорим за средно 15-16 кВч на 100, значи 60-65 за 400. Значи ни трябва зарядна над 180-190 кВч. А има по 250.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Цена? Мощност?
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    400 км с едно зареждане за 20 мин ми се виждат леко нереално. За 30-40 мин съм по-съгласен, ама 20 няма начин просто.