IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Maserati Quattroporte комби се продава

Моделът е направен по поръчка срещу сумата от 227 000 евро

Британският дилър Autostorico, специализиран в ексклузивни и класически автомобили, пусна в продажба уникален Maserati - дизелов Quattroporte, превърнат в комби. Той е направен от прочутото ателие Adam Redding Classic Cars и е наречен Cinqueporte, от италианското cinque - пет. Пробегът на автомобила е само 14 024 километра.


Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake
 

Настоящият собственик на Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake решил автомобилът му да бъде "прекроен", след като през 2013 години не успял да купи на търг модела Quattroporte Bellagio Fastback, направен от студиото Touring Superleggera. От това комби са направени едва четири бройки, поради което са високо ценени от колекционерите. След като се консултирал с две компании, които поискали по 200 000 британски паунда (227 000 евро), за да свършат работата, той се обърнал към Адам Рединг, известен специалист в ремонта на каросерии и реставрация на класически автомобили.

Новият Bellagio е базиран на дизеловия Quattroporte от 2015 година. По-голямата част от покрива на седана била отрязана, а след това няколко варианта на линията на каросерията и на покрива били нарисувани на компютър. Най-трудната част от проекта била електрониката, особено инсталирането на електрическа задна врата. Блокът за управление бил поръчан от голям доставчик, а един от служителите на Adam Redding Classic Cars му помогнал да се "сприятели" с бордовата електроника. Направата на комбито отнело на майсторите от студиото общо 1500 часа.

Още снимки на модела - в галерията:

Под капака на Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake е инсталиран 3,0-литров дизелов V6 двигател, който развива мощност от 275 конски сили и 600 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична на ZF, а задвижването - на задните колела.

Снимки: Motor

0 от 500