IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият VW Golf остава в производство

Версията на ток ще се задържи на конвейера поне до септемри

Производството на седмото поколение на VW Golf в Европа беше прекратена преди няколко месеца, като на негово място излезе нов модел. Комбито се задържа на конвейера малко повече, а електрическият вариант трябваше да отстъпи място на новия VW ID.3. Оказва се обаче, че тази модификация ще продължи да се произвежда поне до есента, твърди Electrek.


VW eGolf


Изданието се позовава на вътрешна информация от компанията, според която плановете на Volkswagen предвиждат електрическият Golf да се задържи на конвейера до септември, а доставките на готовите автомобили на крайни клиенти да продължат до септември.

Причините за това решение не се разкриват, но според експерти, основните от тях са две. Първата е, че Volkswagen продължава да има проблеми със софтуер на хечбека ID.3, чието производство беше отлагано на два пъти и трябва да стартира през лятото. Не е изключено също, в компанията от Волфсбург да са решили, да не рискуват с пускането на електромобила си от ново поколение по време на епидемията от коронавирус, когато продажбите в Европа се сринаха тотално.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чудна работа, в Швеция и Дания е пълно с е-голфове, пък барчеда в Германия не е виждал.Той и не знае немски, щото в маалата, дето живее, се говори на турски или арабски.И се кара най вече жапонско.Излишно е да му се обяснява, че технологиите на Фауве са години напред.Когато миеш *** за 9 евро на час, голфа изглежда мираж.Кисело е.Плюс Stau в картуната,картината става пълна.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 3 ( преди 3 години )
    Съмнявам се даже, дали ще успееш да напишеш на немски "задръстване" без грешка!
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Искат да ви кажат: недоразумението VW ID.3. не ни се получава и заради това ще продължим да ви продаваме още по-голямото недоразумение електрическият Golf! За пореден път Фолк с Ваген доказват колко са ниско технологични и безпомощни. Цели 2 години се мъчат да пуснат VW ID.3. и все още не могат и не успяват. А тази сладка приказка за софтуера, може да хване вяра, само при умствено изостаналите фенове. Проблемите са доста по-сериозни и изобщо не са софтуерни, както се мъчат да убедят хората.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Щяло да се продава до есента, но никой не го купува! А сега де! Фенчето, дето само пърполи тук под всяка статия за любимата му селска марка да каже колко електрически Гоуфа е виждал през живота си? Аз живея в Германия и до сега не съм видял нито един електрически Гоуф. Живея в един от най-големите немски градове и всеки ден пътувам и съм в задръствания. Дори в момента на карантината задръстванията ги има. Една идея по-малко са, но ги има, но електричка Гоуф НЯМА. Никъде не можеш да видиш такъв!
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Журналист ( преди 3 години )
    Всеки трябва да се качи на e-Golf - разкошен старт и по-солидна и сигурна возия от стандартния, заради теглото на батерията в пода, а не само в предницата нависоко.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ай стига бе, - електрически Голф!?! Факта това няма да може да го понесе!