IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще покаже 5 нови модела през 2020 година

Сред тях са 3 кросоувъра и 2 версии на седана Elantra

През 2020 г. корейският произодител Hyundai ще представи минимум 5 нови или обновени автомобила. Това става ясно от плана на компанията, публикуван от изданието TheKoreanCarBlog.

Още през май ще се състои премиерата на обновения кросоувър Hyundai Santa Fe. Моделът преминава на нова платформа с увеличено разстояние между двете оси, като това ще го приближи като размери до флагмана на марката Palisade. Гамата мотори ще включва традиционни двигатели с вътрешно горене и хибриди, а броят на електронните асистенти ще бъде увеличен значително.


Hyundai Santa Fe


Да края на юни трябва да излезе и четвъртото поколение на Tucson, който ще получи 2,5-литров двигател от семейството Theta3. Моторът ще се предлага в два варианта – атмосферен и с турбо, като ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. За кросоувъра ще бъде достъпен и предишният 1,6-литров турбомотор, който ще стане и част от хибриден агрегат. Ще има и версия на Tucson със 7 места в салона.

Освен това, през 2020 г. ще излезе и „напомпана“ модификация на компактния кросоувър Kona, подготвена от спортното (N) подразделение на Hyundai. Тази версия ще получи 2,0-литров турбодвигател с мощност 275 к.с., като той ще се съчетава с 6-степенна механична или 8-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

В края на лятото се очакват и два нови версии на седана Elantra, който наскоро смени поколенията. Става дума за вариант N с 1,6-литров турбомотор с 201 к.с. и роботизирана скоростна кутия. Другата нова Elantra ще е с хибридно задвижване.

Снимка: Hyindai

0 от 500