IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS6 също получи 740 к.с.

Abt превърна спортното комби в суперболид

Комбинацията от спортен автомобил и семейно комби има дълги традиции при Audi с моделите RS6. Всяка нова генерация на автомобила бе внимателно доразвивана с течение на времето.

 

Abt RS6-R

 

Актуалният модел за първи път притежава завиване на всички колела. Така радиусът на завиване намалява, а при скорост над 100 км/ч задните колела помагат за стабилизиране на автомобила.

Abt Sportsline взе тази добра база и създаде 125 броя доработени модела, наречени RS6-R. На практика техниката е идентична с тази на наскоро представеното купе RS7-R.

В сърцевината на пакета е увеличението на мощността Power R. С негова помощ 4-литровият V8 TFSI вече предлага 740 к.с. и 920 нютонметра въртящ момент. Това е плюс от 140 к.с. и 120 Нм в сравнение с базовата версия.

Като лимитиран модел Abt RS6-R изисква и оптичен тунинг. Фирмата предлага висококачествени аеродинамични карбонови детайли, които правят предницата на RS6-R много по-атрактивна и внушителна. Към пакета са включени и преден спойлер и елементи за решетката, елементи за задната броня, за праговете, както и вентилационни отвори за калниците.

 

Abt RS6-R

 

За интериора са подготвени десет компонента. Сред тях са покритие на волана от карбон и кожа. Номерът на модела от ограничената серия (1 до 125) е увековечен на рамката на вратата.

В задната част откриваме ауспухова система от благородна стомана с 4 накрайника от карбон. Външният вид е допълнен от 22-цолови джанти Abt High Performance HR22, както и от програма за снижаване на окачването с механично регулируеми пружини и спортни стабилизатори.

Както при Abt RS7-R пакетът може да бъде закупен за близо 70 000 евро или да бъде поръчан цялостен автомобил. Цената в този случай е 205 900 евро, което прави комбито 5000 евро по-изгодно от купето с четири врати.

Снимки: Abt Sportsline

Вижте още снимки в галерията:

 

0 от 500