IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият флагман на Mercedes-Benz ще е по-мощен от AMG S 63

Топ-версията на EQS ще има пробег от над 700 км с едно зареждане

В Mercedes-Benz все още работят над електрическия си седан EQS, но вече излизат подробности за някои негови версии. Според британското издание Autocar, една от тях ще се превърне в аналог на най-мощната бензинова S-Class - Mercedes-AMG S 63. Нещо повече – вариантът на ток ще бъде по-мощен.


Mercedes-Benz EQS


По предварителни данни, този седан най-вероятно ще се казва EQS AMG и ще получи два електромотора със съвкупна мощност от над 600 к.с. и 900 Нм, както и напълно нова система за задвижване на чеирите колела. Тя ще може да разпределя въртящия момент поотделно на всяко от колелата.

Съответно, бъдещият EQS AMG ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Новата платформа за електромобили на Mercedes-Benz ще позволява акумулаторите да бъдат интегрирани в пода, като техният капацитет ще бъде до 100 кВт/ч. Това ще осигурява пробег с едно зареждане в рамките на 700 км.

Все пак, до появата на най-бързия електрически седан на германската марка има още доста време. Компанията планира първо да смени поколенията на традиционната S-Class, като това ще стане до края на 2020 г. След това ще бъде представен стандартният Mercedes-Benz EQS, чиято най-мощна версия ще бъде EQS 550 с 470 к.с. Едва през 2022 г. ще излезе и флагманският електически седан, разработен съвместно с AMG.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500