IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри каква ще е новата Tundra

Пикапът сменя платформата и получава мотор от Lexus

Японският производител Toyota работи активно върху обновения пикап Tundra, който се позиционира като основен конкурент на новия Ford F-150. 

Пред изданието Carscoops от компанията разкриха подобрости за автомобила. От тях става ясно, че той ще получи някои детайли от новите кросоувъри RAV4 и Highlander, като предната част ще изглежда доста бутално. За Tundra е предвидена и нова оптика, както и допълнителни елементи по калниците и долната част на вратите.


Toyota Tundra


В основата на пикапа е платформата Toyota F1, която се използва при всъдеходите Sequoia и Tacoma. Благодарение на нея ще бъде увеличено пространството в салона. Новата Tundra ще получи съвременната мултимедийна система от модела Highlander, при която диагоналът е 12,3 инча. Тя поддържа Android Auto и Apple CarPlay, а също така и гласово управление.

Най-голям интерес предизвиква силовия агрегат на автомобила, като вероятно в Toyota ще заложат на хибриден силов агрегат с 3,5-литров V6 от Lexus. Мощността на задвижващата система ще е около 450 к.с.  , като тя ще работи с 6-степенна механична или 10-степенна автоматична скоростна кутия.


Lexus V6


А дали ще останат сегашните 4,6- и 5,7-литров V8 мотори, не е ясно.

Снимки: Carscoops

0 от 500