IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz CLA се изложи на „Лосовия тест“

Купето с 4 врати срещна доста проблеми при изпитанието (ВИДЕО)

Екипът на изданието Km77 провери как се справя новия Mercedes-Ben CLA с „Лосовия тест“. Това изпитание имитира внезапна поява на животно на пътя, което трябва да бъде избегнато с маневра от водача при определена скорост.


Mercedes-Benz CLA се изложи на „Лосовия тест“


Оказва се, че германското купе с 4 врати има сериозни проблеми с теста. Във видеото се виждат голям опити за преминаване през специално направеното трасе, при които автомобилът удря поставени конуси. В крайна сметка се оказва, че максималната скорост, при която Mercedes-Benz GLA може да се справи, е едва 66 км/ч. А това е един от ниските резултати.

Големият проблем за автомобила се оказват „бързите“ завои. При всеки опит за увеличение на скоростта, машината губи управление и удря конусите. В средата на видеото се вижда комбито CLA, което се представя далеч по-добре от седана.



Трябва да припомним, че един от най-големите провали на този тест принадлежи именно на Mercedes. Става дума за първото поколение на модела, което дори се обърна по време на изпитанието и се наложи да се променя неговата конструкция.

Снимка и видео: Km77

0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    :D до 9 щом го споменаваш значи наистина не си запознат грам с .... не знам какво да кажа с цялото инженерство или само спортното, защото има малка възможност да си мислиш, само за безопасност и автомобила да трябва да е създаден за всеки. Точно това рено се кара по различен начин от хора които могат, а не всеки.
  • #9
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Любомир Иванов ( преди 4 години )
    Абе Мерцедеса си е Мерцедес. Карайте си го със здраве
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    това ако е излагане. ( преди 4 години )
    на базовия CLA 200 какво ще кажете за истинската ИЗЛАГАЦИЯ на "топ спортното" рено - алпин!? https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=39s
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всъщност това не е точно мерцедес, по-скоро рено меган в лъскава опаковка.
  • #6
    14 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Toyota RAV4 минава ли теста? МИНАВА!!! Новият Mercedes-Benz CLA минава ли теста? НЕ МИНАВА!!! Един масов СУВ се проваля с 68 км/ч и това за теб е антипример, а великите Магарцедес с купе не могат 66 км/ч да развият, за да минат теста. Та за какви велики фирми и за какви провали с гръм и трясък говореше? А да ти припомня ли за А-класата, която мина лосовия тест по таван? Гръм и трясък ли каза? Я кажи за друга фирма с тези велики резултати,като на Магарцедес!За аЛуди ТТ да говоря ли?
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Японеца ( преди 4 години )
    Този тест не е за мерцедес!
  • #4
    18 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дайте ми пример за една немска марка със спортен седан от последните 10 години, която да си заслужава? Последнят истински як спортен седан е М3. Останалото е за футболисти и манекенки - скъпо, тежко, агресивно, недозавиващо и претенциозно.
  • #3
    11 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Точно Toyota RAV4 е анти пример за лосовия тест. Тя се провали с гръм и трясък. ВЕЛИКАТА ФИРМА!!! Смяяях, смяяях,....!!! Посля малко я оправиха и мина теста на косъм от провала. Мъка, мъка,...
  • #2
    13 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Toyota RAV4 се справя по-добре и то при условие, че е СУВ, а това нещо е ниско купе и то премиум. Къде е германофилчето да коментира? Когато Toyota RAV4 се издъни изписа няколко страници с жлъчни коментари, макар, че на следващият ден RAV4 мина успешно теста със сериен автомобил, а не с тестов, който са ползвали тестващите без да се обадят на Toyota, за да им бъде разяснено, че настройките на тестов и сериен автомобил в окачването са различни. Обясни вурсте що така се получава?
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доказана пенсионерска марка!