IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обяви защо не иска таблети в колите си

Освен че са неудобни, големите екрани могат да бъдат и опасни

Nissan обяви защо не иска таблети в колите си

Компанията Nissan е един от автомобилните производители, които решиха да се откажат от огромните таблети в салона на своите модели. Този тип екрани са много популярни в последно време, но в Nissan смятат, че те може да бъдат и опасни.

Nissan екран


„Хоризонтално разположените дисплеи са по-дори от вертикалните, тъй като при шофиране очите на човека зад волана се движат настрани по естествен начин. Съответно, човек възприема много повече информация, ако обектът на наблюдение е ориентиран хоризонтално. По същия начин работи и периферното зрение“, обяснява Томомичи Уекири, главен мениджър на екип от инженерите, разработващи нов интерфейс човек-машина (HMI).

В Nissan са на мнение, че хоризонталните екрани също така значително повишават значително безопасността, тъй като информацията от тях излиза на нивото на очите на шофьора. А това е и по-близо до пътя.

Не е за пренебрегване и друг аргумент на екипа на компанията, според който хоризонталните дисплеи се вписват много по-удачно в дизайна на салона. Големите таблети, особено ако бъдат поставени вертикално, често изглеждат като напълно излишен детайл.

Снимка: Nissan

0 от 500