IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда отвътре новият Seat Leon

Почти всичко в четвъртото поколение се управлява от сензорни екрани

Ако светът се развиваше нормално тази пролет, в края на март трябваше да тестваме новия Seat Leon и да ви кажем какво мислим за тази поредна вариация на MQB-платформата на VW, на която са построени също новият Golf, Skoda Octavia и Audi A3.


Seat Leon 2020


Пандемията и карантинните мерки обаче отложиха това за неопределено време и сега можем единствено да ви покажем в малко повече детайли интериора на четвъртото поколение на Leon. Той изглежда доста по-технологичен и по-практичен от досегашния, макар че и тук залитането по сензорните екрани е стигнало до крайност за сметка на добрите стари бутони. Такъв подход несъмнено изглежда по-ефектно, но вероятно е по-неудобен в реалния живот. Особено когато дори контролът на температурата в купето е сензорен.


Seat Leon 2020


Иначе 10-инчовият екран на информационната система изглежда впечатляващо и предлага гласов асистент от Alexa.

Колата е пораснала с цели 8.6 см спрямо предишното поколение, а междуосието е с 5 см по-голямо, което гарантира и повече вътрешно пространство. Багажникът си остава 380 литра, което според групата VW е оптималното за подобен клас автомобил.


Seat Leon 2020


Задвижването започва от трицилиндров еднолитров турбомотор, минава през 1.5 TSI със 150 коня (той може да бъде и мек хибрид), и стига до 2-литровия турбобензин със 190 коня. Има също и плъг-ин хибрид, за пръв път в историята на Seat, както и две дизелови версии с двулитрови агрегати. Но за техните качества ще си говорим, когато най-после го покараме.
 

Още снимки на интериора на Seat Leon IV вижте в галерията:

 

0 от 500