IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda и GM с ново сътрудничество

Японците ще използват шасито и батерията на американците за създаването на електромобили

General Motors ще помогне на Honda да разработи следващите два електромобила, които трябва да се появят в дилърските центрове на Северна Америка до 2024 година. Моделите на японската компания ще използват патентованата технология за батерии GM Ultium и модулната платформа за електромобили, въпреки че Honda ще пренастрои архитектурата си в съответствие с очакванията на потребителите и дизайнерските приоритети.


GM шаси


Батериите GM Ultium, които бяха анонсирани от американската компания по-рано този месец, използват патентована схема с малко съдържание на кобалт и елементите им могат да се подреждат вертикално или хоризонтално, за да оптимизират съхранението на енергия за различните видове превозни средства. Те ще бъдат част от мащабируемата платформа за електромобилите на компанията, която ще служи като основа за такива модели като безпилотния Cruise Origin, премиум всъдехода Cadillac Lyriq и бъдещите електрически камиони на GM. Шасито осигурява предно, задно и задвижване на четирите колела, което допълнително увеличава гъвкавостта.

Honda от своя страна ще инвестира в настройките на платформата, а дизайнът на интериора и екстериора на електрическите превозни средства ще бъде изцяло създаден от специалистите на марката, така че те да бъдат приведени в съответствие с другите нейни продукти.  И двата нови електрически автомобила ще бъдат изградени в производствените обекти на GM в Северна Америка.

Съвместното споразумение ще позволи на GM да покрие разходите за разработката на батерии и платформи за още повече модели, а сглобяването на автомобили на Honda в заводите на американската компания ще оптимизира производството. В същото време Honda ще може да ускори въвеждането на собствените си електрически превозни средства.

Това не е първият път, в който двата автомобилни гиганта се комбинират в областта на модерните технологии. Honda и GM вече си сътрудничат в разработването на горивни клетки и са допринесли значително за технологията за автономно шофиране на Cruise Origin.

0 от 500