IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неизвестните модели на "Москвич"

Модел с брезентов покрив, миниван и хечбек, който си остава само идея

Следвоенната история на АЗЛК (Автомобильный завод ленинских комсомольцев) в Москва, в който се произвежда един от най-известните модели в историята на Съветския съюз - „Москвич“, започва през 1948 г. с копие на германския Opel Kadett K38. Руският вариант първоначално става известен като „Москвич-400“ и на външен вид почти повтаря германския модел. Постепенно започват да се правят някои промени – например, резервната гума е монтирана под багажника, който е с мизерни размери. Новият вариант обаче също не стига до серийно производство, за разлика от „Москвич“ 402, който се качва на конвейера през 1956 г. 


Неизвестните модели на Москвич (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ник ( преди 1 година )
    Не мога да си обясня защо Вие, уважаеми от AutoMedia, от известно време ни занимавате с тези глупости !? Автомобилостроене, което копира модели и краде технологии и на всичкото отгоре не може да ги произведе! Не ми разваляйте настроението, моля Ви! Ползвам Ви с голямо удоволствие, но като видя подобно нещо, получавам позиви за повръщане!!!
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия дали имат един автомобил, дето сами са измислили? Всичко е краден дизайн с по-лошо изпълнение.
  • #17
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко много русофоби плюят,без хич да са наясно.Завода АЗЛК го закриха след умишлен фалит,по същата причина,по която закриха ЗИЛ и МиГ-територията на бившите заводи я ползват за жилищна площ.Двигателя,за който казвате,че е краден от БМВ(1500cm3-75к.с.),се монтира СЕРИЙНО за сефте в 408 през 1967!!!,като за времето си това е бил разкошен автомобил!Я ми кажете от кое БМВ е копиран?!И мотора наринат и с лопата с дефектни части е давал 75к.с.,а реално при сполучлива сборка може и над 90кс да даде!
  • #16
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Darth Plague ( преди 3 години )
    Цялото руско и съветско автомобилостроене е една голяма смешка, но всъщност е доста тъжно...
  • #15
    8 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нищо не пише кое откъде са крали. А това с двигателите им е супер смешно. Новият Москвич така излезе с двигателя на стария, завъртян малко на една страна, за да се събере. Предно предаване с надлъжен двигател (като Ауди, ама там идеята е друга). Затова и има огромна скоростна кутия. Не са успели с двигателя навреме. После сложиха двигателя на Лада. И първите огледала бяха от Лада и висяха надолу, защото ъглите на страниците са различни. Некадърници! Закривай!
  • #14
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Драгой ( преди 3 години )
    Някои от моделите биха имали успех, но като са зависили само от волята на държавата не е могло да ги реализират. Ако имаше частен бизнес и предприемачество вероятно нямаше да е така. Дълги години ползваха патенти на западни производители, които бяха морално остарели още при старта на производството. Един двигател не можеха да направят, който да не е за основен ремонт след 100 000 км, но бяха много добри... в чугунолеенето ;)Бях дете, един съсед имаше полски Фиат, струваше ми се най-бързата кол ...
  • #13
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Перник ( преди 3 години )
    Докато има ***, ще има и почитатели на най, ама най "техничната" нация!
  • #12
    22 rate up comment 8 rate down comment
    до 10 ( преди 3 години )
    В какво извисяване се е инвестирало преди, се вижда ясно днес, когато България я управляват най-добрите кадри на Държавна сигурност и комсомола.
  • #11
    15 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до # 10 те нещата се промениха товарищ Щирлиц. не се надявай пак на калашници лади. и народен съд
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до #5 взимай каквото си искаш само дето ФВ и. москвич изобщо не са за сравняване а какво му е на ФВ не знам точно че толкова хейтите коли кат всички други