IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen “случайно“ показа следващия Tiguan

Херберт Дийс се похвали с нова технология за дизайн

Коронавирусът принуждава автомобилната индустрия да търси нови варианти за функциониране. В някои сфери работата от разстояние е напълно възможна – например при разработката на дизайна на нови автомобили.


Херберт Дийс


Точно с това се похвали и генералният директор на VW Group – Херберт Дийс. В професионалната социална мрежа Linkedin той съобщи, че компанията му е готова с технология за онлайн-проектиране на нови модели. В публикацията му има негова снимка на фона на видеоекран, на който се вижда изображение на ярко-червен всъдеход. Именно той озадачи аудиторията.

Работата е там, че кросоувърът много прилича на новото поколение на VW Tiguan, като в дизайна му определено се виждат черти на последния Golf. Любопитното е, че в своя текст Херберт Дийт обръща внимание на перспективите на дизайна на новия Tiguan, чиято премиера би трябвало да се състои след няколко години.

Възможно е, разбира се, изображението да е само привлекателна илюстрация, която се използва единствено за фон. Не е изключено, шефът на Volkswagen да е сложил и някой от вариантите за дизайн на кросоувъра, който не е бил одобрен. Стандартна практика при големите производителите е да се разглеждат огромен брой скици, преди да се избере една от тях. 

Снимка: Linkedin

0 от 500