IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi не виждат смисъл от електрическо A8

Вместо това компанията ще предложи подобрен хибриден вариант

BMW вече потвърди, че следващото поколение на флагмана 7-Series ще получи електрически вариант. В Audi обаче смятат, че техният голям и луксозен седан А8 няма нужда от подобна модификация, която да се конкурира с Tesla Model S и Mercedes-Benz EQS, съобщава Automotive News Europe, като се позовава на отдела за разработки на компанията Ханса-Йоахим Ротенпилер.


Audi A8


Първоначално в Audi са искали също да превърнат своя флагман в електромобил, но бързо са се отказали, тъй като продажбите на седаните спадат в световен мащаб. Затова в компанията смятат да се съсредоточат върху електрическите кросоувъри и всъдеходи – такива като  e-tron и e-tron Sportback.

За сметка на това A8 ще получи усъвършенстван плъг-ин хибрид. През миналата година Audi представи вариант A8 60 TFSIe, който се задвижва от 3,0-литров бензинов V6 и електромотор със съвкупна мощност от 450 к.с. и 700 Нм. Батерията с капацитет от 14,1 кВт/ч стига за пробег от 40 км на електричество.


Audi A8


Според Ротенпилер, следващата версия на хибрида ще може да изминава до 48 км на ток, което на теория е напълно достатъчно за повече граждани в Европа за всекидневните им пътувания в режим „дом-работа-дом“ със зареждане на паркинг през деня.

Снимки: Audi

0 от 500