IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Alfa Romeo Giulia минава на ток

Рестмодът GTe е карбонова мечта с над 500 к.с. и пробег 320 км

Totem Automobili стартира нов и много интересен проект. Планът на компанията от Италия е да превърне една класическа Alfa Romeo GT Junior 1300 в чисто електрически карбонов звяр с 525 к.с. и 940 Нм. Така оборудвано, купето ще ускорява от 0 до 100 за 3,4 секунди.

 

Alfa Romeo Giulia GTe

 

Акумулаторният пакет е с капацитет от 50,4 кВт/ч и с него автомобилът ще трябва да изминава 320 километра. Според фирмата теглото му ще бъде 350 килограма.

За да бъде намалено теглото на рестомодификацията, тя е покрита с карбонови панели. Едва 10 процента от оригиналната конструкция е запазена, а останалата част е собствено творение от алуминий.

 

Alfa Romeo Giulia GTe

 

Вместо оригиналните двойни напречни носачи Totem поставя окачване тип Макферсън с амортисьори Bilstein Clubsport. Като опция ще се предлага и въздушно окачване. В задната част е монтирана подрама, в която е поставен електромоторът и която е свързана с алуминиево многозвенно окачване.

В дизайна на автомобила също има промени. Фаровете, стоповете и решетката са в нов стил. Различна е и задната колона. 17-цолови джанти с гуми 225 и 245 са обути върху джанти, напомнящи състезателните коли GTAm от 60-те години.

 

Alfa Romeo Giulia GTe

 

Британците още не показват интериора на Gtelectric. Фирмата твърди, че арматурното табло ще бъде от карбон и вътре ще видим два 3,5-инчови дисплея за инструментите. Инфосистемата също ще е с 3,5-инчов екран. Други екстри са електрическите стъкла и климатикът.

Първоначално Totem искаше да представи GTe на фестивала на скоростта в Гудууд, но поради отпадането на събитието плановете се промениха. Още не е ясно кога ще бъде дебютът на автомобила.

Снимки: Totem Automobili

Вижте още снимки в галерията:

 

0 от 500