IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният Nissan Juke-R се продава за 650 000 евро

Кросоувърът на британското студио Severn Valley Motorsport развива 700 коня

Преди няколко години японският автомобилен производител Nissan и британската компания RML Group обединиха усилия и направиха четири бройки Nissan Juke-R, който използва двигател от Nissan GT-R.


Nissan Juke-R


Оказва се обаче, че има и пети много подобен Juke-R, който в момента се продава от VDM Cars в Германия. Той може да се похвали с две неща - той е най-мощният от тези пет коли, а и най-скъпият, като исканата за него сума е 650 000 евро. Изработен е от британското тунинг студио Severn Valley Motorsport.

Под капака на автомобила се крие 3,8-литров V6 битурбо двигател, подобен се монтира и на Nissan GT-R, модифициран с 1050-кубикови инжектори. Мощността му е 700 конски сили, поради което колата е наречена SVM Juke-R700. Тази звяр също така двудисков съединител и подобрена изпускателна система.

Още снимки - в галерията:

В допълнение към мощния двигател има серия от значителни подобрения по окачването и спирачките. Като например амортисьори Nitron, предни спирачни дискове SVM и спирачни апарати от GT-R. Малкият кросоувър е оборудван също така с 20-инчови GT-R джанти с гуми Bridgestone с размери 225/40 отпред и 285/35 отзад.

Снимки: carscoops

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    dron ( преди 3 години )
    тая пъпка как ще взима завоите? или ще му монтират крила от двете страни?
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мичтътъ на Дошу. Иска да наказва Ламботъ и Фираритъ. Само дето не осъзнава, че за тази баснословна сума би си купил истинска спортна кола та и да му останат парички за харчене.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 3 години )
    Тази звяр също така двудисков съединител и подобрена изпускателна система.....Не знам кой пише статиите, но е много некадърно написана!!! Моля, научете се да спазвате словоред, съюзи, запетаи и всякакви препинателни знаци!!!!!!!!
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Nissan Juke-R 2.0: 600-hp бие на писта GT-R NISMO, а си представям какво нещо ще е с двигателя на GT-R и 700 к.с. Между другото Nissan Juke-R 2.0 на писта със завои прави смешни Ламбота, Ферарита и разни други спортисти. Има видеота в тубата. Това със 700 к.с. обаче е една лига отгоре и ще наказва много яко. Тази малка, лека, 4х4 кола с такава огромна мощност ще бъде наистина нещо изключително.