IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota C-HR също стана електромобил

Кросоувърът разчита на мотор с 204 конски сили

Компанията Toyota представи електрическа версия на кросоувъра C-HR за китайския пазар. Крос-купето ще се произвежда от съвместното предприятие  GAC Toyota, като продажбите ще започнат през април.


Toyota C-HR Electric


Технически C-HR Electric е идентична на електромобила Lexus UX 300e, а на външен вид се отличава от стандартния модел по решетката на радиаторите, емблемите EV и Electric, отсъствието на тръби на изпускателната система и джантите. В интериора различни са селекторът за избор на режим на движение и цифровият приборен панел.

Въпреки външното сходство с бензиновия и с хибридния C-HR, крос-купето на ток се различа и по доста неща. Той е изградено на платформата E-TNGA със задно многоточково окачване и усилени елементи на шасито, чиято задача е да издържат увеличеното заради акумулаторите тегло.


Toyota C-HR Electric


Под пода на C-HR Electric е поставена акумулаторна батерия с капацитет 54,3 кВт/ч, а отпред има електромотор с мощност 204 к.с. Пробегът на електрическото крос-купе не се съобщава, но при Lexus UX 300e той е 400 км по цикъла NEDC.

На първо време  Toyota C-HR Electric ще се предлага изключително на китайска пазар, тъй като за други държави японският производител е разработил различна стратегия за електрификация.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Autohome

0 от 500