IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ограничава сензорните екрани

Напук на тенденциите, японската фирма намалява използването на този тип дисплеи

Honda направи това, което никой друг производител на автомобили не прави, и се върна към аналоговия контрол за някои функции на новия Jazz.

 

Honda Jazz

 

Докато повечето производители преминават към сензорни екрани, определяйки използването на смартфона като свое вдъхновение, Honda реши да върне управлението за отопление и климатизация чрез въртящи се бутони, а не чрез сензорен екран, както в предишното поколение Jazz.

Ръководителят на проекта Jazz Такеки Танака обяснява: „Причината е доста проста - искахме да сведем до минимум откъсването на от управлението, по-специално при работа с отоплението и климатика. Променихме го от сензорен екран в бутон, тъй като получихме отзиви от клиенти, че е трудно да се работи интуитивно. За да промените температурата, трябваше да погледнете екрана. Сега човек да може да го управлява, без да гледа, с което получава повече увереност по време на движение".

Все повече производители преминават към контроли, които са само с тъчскрийн. Новата шефка на електрониката на Audi A3 Мелани Лимер каза за британското издание Autocar, че решението й да премахне някои физически бутони е взето, тъй като „все повече хора използват сензорни функции със смартфони“ и добави, че новата система е толкова удобна за потребителя, колкото и предишната.

 

Honda Jazz

 

Докато решението на Honda да се върне към физическото управление ще бъде популярно за някои, включително за по-старите му собственици, прогнозираното преминаване към повече гласово контролирани действия в автомобилите може да елиминира дебата около сензорните екрани спрямо аналоговите контроли в бъдеще.

Снимки: Honda

0 от 500